Friday, December 1, 2006

Prioritera rätt

Folket i det här landet har totalt förlorat sin förmåga att reagera på större och viktiga samhälleliga skeenden. Det blir allt tydligare för var dag. Vad är det man förväntar sig? Att staten skall ta hand om allt det där invecklade, så man kan koncentrera sig på småsaker?

Läste i lokaltidningen om en samling människor som var upprörda. Mycket upprörda. De gillade inte kommunen. Vad bra tänkte jag, nu kanske de visar kommunstyrelsen vad demokrati faktiskt betyder, eller borde betyda (Sverigedemokraternas intåg i fullmäktige satte igång ett väldigt liv som på många andra orter). Tji fick jag. Deras missnöje handlade inte om något sådant, något farligt att diskutera. O nej. Det handlade om brevlådor.

Dessa människor hade fått ett ställ med brevlådor, som de ala skulle gå till för att hämta sin post, istället för att som tidigare få den levererad vid tomtgränsen. När småflickor våldtogs i ett skogsbryn i närheten, för några år sedan, teg man. Men nu! Nu gick de man ur huse och krävde upprättelse! Att gå tjugo meter till brevlådan! Otänkbart. Att ha grannarna hämta sin post utanför mitt fönster och löpa risken att de faktiskt får se en skymt av mig! Aldrig. Gruppvåldtäkt på våra gator! Ehm... Schhh. Det där är ju hemskt. Men vad kan man göra?

Sluta omedebart med att klaga, gnälla, tjata på eller trakassera dina medmänniskor! Sluta omedelbart med att ta strid för stridens skull, i småsaker. Sluta definitivt med att säga - Vad kan man göra?

Gå till strid när det är befogat! För de rätta sakerna! Brevlådans placering är inte högprioriterad när ungdomsgängen våldtar, skövlar och förstör samhället. Att grannen köpt en ny klätterväxt till sin trädgård, säkert bara för att stila, är inget som skall uppta ditt sinne. Tänk istället på kampen för ditt folks överlevnad. Svenska folket har ägnat små, obetydliga saker, alltför mycket tid.

Folket måste organisera sig. Inse att de stora frågorna, det de trots allt gnäller om i smyg, men bara i hemmets trygga vrå... De kommer inte lösas av någon byråkrat.

De löses av folket. Och dess enade vilja. Jag föreslår att du nästa gång du ser en medmänniska, gärna en granne, frågar denne rakt ut vad han/hon tycker om svenskens situation. Det kan föda en givande diskussion som är bättre än - "Såg du att Pettersson skaffat ny bil. Igen! Säkert lånade pengar..."

Ändra fokus Sverige! Vakna upp ur indoktrinering och inse att folket själva ansvarar för sin frihet. Slå er fria!


Text: RE och FS (som bägge hämtar sin post i ett brevlådeställ)

1 comment: